HOMEWelkom.html

Collectie

Skogen

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik bossen getekend. De sfeer, de dynamiek, leven en vergankelijkheid broederlijk naast elkaar, dat is wat ik teken. Met afbeelden heeft het niet zoveel te maken wel met motoriek, huid van het werk en vooral sfeer. Ik heb me laten inspireren door het werk van grote schilders als Ruisdael, Seghers, Friedrich uit de 17e en 19e eeuw, door expressionisten uit het begin van de 20e eeuw en natuurlijk door het materiaal zelf.

Hortus Conclusus

Deze serie is, zoals bijna alle werk, door de jaren heen gegroeid. Het is begonnen met het fotograferen van allerlei botanische tuinen. (in de jaren ‘84, ’85 en ’86) Ik was daarbij vooral gegrepen door de verstilde sfeer op die plaatsen. Veel later heb ik de draad weer opgepakt met het maken van tekeningen van ommuurde ruimtes in combinatie met natuur.

Ouder werk

Overzicht van werk van voor 2006

Verhalen

Deze serie is ontstaan naar aanleiding van een oud dilemma. Waar gaat het om in de kunst; het “verhaal” of de picturale kwaliteiten. Voor mij is het een schijntegenstelling; mijn tekeningen “groeien” vanzelf, maar het verhaal zal er altijd zijn.

Historiewerken

Veel van mijn werk grijpt terug op het verleden. Zowel het verre verleden: de wereld van de Etrusken, de vroege middeleeuwen en de zeventiende eeuw als de jaren 50 van de vorige eeuw. Beelden van interieurs van oude huizen en kerken. Ook laat ik me graag inspireren door foto's van oude stadsgezichten.